Om oss

Företagsidé

Lapplandsvilt är ett samiskt företag som tillverkar produkter av råvaror från fjäll och skog. Främst älg, ren, fisk, fågel och bär köps in lokalt, styckas och förädlas i våra lokaler. Vi tar även på oss att t.ex. stycka eller röka kött efter privat personers önskemål.
Vår ambition är att ta fram rena och naturliga produkter utan onödiga tillsatser. Försäljningen sker med hjälp av återförsäljare och på plats i vår lokal. För att kunna utvidga den servicen planerar vi att bygga en butiksdel i befintlig lokal.
Företaget jobbar även med catering och olika matarrangemang till fester, bröllop, begravningar och företagskonferenser.
Företaget startades redan 1978 och övertogs av oss hösten 2011.

Personerna bakom företaget

Andreas Lidström - har 3-årig Hotell & Restaurang utb. Har efter studietiden jobbat som kock och kökschef i 12 år både i Norge och Sverige. Har stor erfarenhet när det gäller hantering av mat och matproduktion med mycket inriktning mot vilt. Han har genom sin karriär inom restaurangbranchen skaffat sig ett brett kontaktnät. Har även goda kontakter med vilthandlare och folk inom samebyarna.

Kajsa Fjellström - har efter en 3-årig samhällsekonomisk utbildning i Kiruna jobbat inom restaurang och renskötsel. Kajsa är född och uppvuxen i Kittelfjäll och är medlem i Vilhelmina Norra Sameby. Kajsa har via samebyn goda tillgångar till fisk, ren och älg.